Helse

På skriving: 4 måter å få hjernen til å fungere når du trenger å

1. Gå en stund.
Du har sikkert hørt om fordelene ved å gå: det stimulerer sirkulasjon samt løping, reduserer risikoen for hjerneslag og hjerteinfarkt, og til slutt bidrar til å holde musklene tonet. Og ikke bare: «Walking kan bryte tankemønstrene dine,» sa P. Murali Dorayswai, professor i psykiatri ved Duke Institute i North Carolina. «Walking lar deg bruke andre, mer kreative deler av hjernen din.»

Hvordan forlate bilen på langdistanse parkeringsplass (eller gå til to stasjoner tidligere hvis du kommer hjem på T-banen) og ikke være lat til å spre bena.

2. Meditiruy (andre)
Glem mantraene, lotus positur og flyreiser til nirvana (eller hva stereotypen er i hjernen din) – slik luksus i hverdagen du tydeligvis ikke ser. Den moderne mindfulness teknikken som vi allerede har skrevet om er svært nær meditasjon i hovedsak og innebærer en fullstendig konsentrasjon på prosessen som du er engasjert i. På hvilken som helst. Hvis du går hjem, konsentrere deg om å gå. Hvis du spiser middag, bør du vurdere hvert stykke kjøtt, prøv å presentere sin smak på forhånd. «Bevissthet er nødvendig for å rense hjernen av unødvendig støy og stillestående, ubrukelige ideer. Etter en slik meditasjon vil han fungere bedre, sier Doraiswamy, en indianer av nasjonalitet. Når det gjelder meditasjon, kan du tydelig stole på det.

Hvordan være over middag ikke la deg distrahere. Full konsentrasjon på den ubetydelige prosessen vil skape et slags vakuum i hodet ditt. Snart kan det godt virke en verdig idé – naturen tolererer ikke tomhet.

3. Prøv på et friskt hode
«Hjernen din har to beslutningsstrategier,» sier Doraiswamy. «Den ene drives av logiske argumenter, den andre av kortvarige følelser.» Stress, tretthet og sult påvirker humøret ditt, selv om du ikke legger merke til det. Din oppgave er å se forskjellen mellom disse to strategiene og ikke å la følelser få det bedre av dem. «Hvis du vet vanen med følelsesmessige handlinger, prøv å abstrahere deg selv ved å forestille seg en annen person i ditt sted, hva ville han gjøre?» råder Dorayswamy.

Hvordan bruke en halv time på å forberede deg på en god søvn: gå til dusjen, tørk, endre arkene (du husker – med full konsentrasjon på prosessen). Det garanterer deg en god søvn. Løsningen på problemene er utsatt for morgenen – du har hørt, det er klokere.

4. Vær åpen for den nye
Nysgjerrighet er en nyttig kvalitet, men dessverre svekkes den over tid. Det er vanskeligere og vanskeligere for deg å bli båret bort med noe nytt, og bli båret bort, du blir raskt lei. Ikke hold ut med det. «Gjør deg informert. Delta på åpne forelesninger, workshops og seminarer – noe er sikker på å fange deg og, som et resultat, bringe din tenkning til et nytt nivå,» lover Dorayswamy. Du kan nyte TED konferanser, russiskspråklige kurs på Coursera Online University og dusinvis av workshops holdt daglig i enhver storby.

Hva du skal være hvis du har en brennende tidsfrist, og være, mesterklasser utsette nøddato for senere. Ta hjernen din for å møte deg på vei til jobb. Identifiser årsakene (hvor køene kommer fra), studere forholdet (hvordan den hoppede dollaren påvirker trafikkork), kommer til nye konklusjoner – i det minste er det en god oppvarming for sinnet. Husker du Newton og eplet? Det er alt.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *