Fitness

Heroes of the series «Black Sails»: reglene for trening skuespillere

Den første dagen, da skuespillerne Tom Hopper, Toby Stevens og Luke Arnold dukket opp på Roark Gyms i Cape Town, Sør-Afrika, ga trener James White dem en liten oppgave: å gå avstanden på 2000 meter på en rosimulator på syv minutter eller mindre. Hopper nesten spydde, Stevens grep sitt hjerte, og Arnold i midten av avstanden avbildet skaden. For å si det mildt, denne enkle testen ydmyket dem: både menn og idrettsutøvere. Hvorfor trengte trener White det?

Forresten, White ser ikke ut som en ond sadist. Ingen fløyte på nakken eller pinner i hendene, ingen høye rop. Han snakker stille og er alltid klar til å spøke. Han har en solid liste over regalia og diplomer som du sannsynligvis ikke vil si noe om, men White forklarer oppgavene på enkelt språk uten å ty unødvendig til coaching sjargong. Vår historie finner sted i 2013. Produsenter av TV-serien «Black Sails» (Black Sails) ba James White om å forberede de tre hovedskuespillerne for skytingen så snart som mulig. «Disse karene måtte se ut som om de hadde fekting hele livet, kaste kanonkuler, sette seil og klatretau», forklarer White.

White kastet umiddelbart kunder inn i den tykke av fysiske kamper. «Jeg ønsket å presse hjertefrekvensen til det ytterste og se hvordan de reagerer på det faktum at de ikke kan takle oppgaven,» forklarte treneren. – Alle vil begynne å få panikk eller bli sinte hvis de står overfor en vanskelig test, men jeg trenger noen som, til tross for alle vanskelighetene og harmen mot seg selv, vil tåle helt til slutten og komme til mållinjen. Du kan jobbe med en slik idrettsutøver.»

Som du forstår, på første forsøk, testen på rosimulatoren passerte bare helten i vår cover Tom Hopper. Arnold og Stevens gjorde bare fjerde gang, noen uker senere. «Du kan ikke prøve å ta testen dagen etter at du mislyktes det. Du må gjøre et nytt forsøk, smiler treneren. «Det er egentlig ikke en test, det handler om selvrespekt som ikke vil tillate deg å gjøre noe flittig og tydelig nok. Det handler om hver repetisjon eller tilnærming i rommet vårt.»

Hver treningsøkt av White begynte med en 20-minutters oppvarming: 10 minutters arbeid på rosimulatoren og 10 minutter med enkle wickets. Etter at skuespillerne gjorde en rekke tunge styrkeøvelser: knebøy, møllestøt, jogging med plog og arbeid med tunge sleder. Hver treningsøkt ble kronet med en spesiell «slutt» – en mini-test, klemme utøveren til den siste dråpe svette. Og så åtte uker med fem treningsøkter i uken! «Det var bare utrolig,» sa Stevens. «Jeg har vært i sport hele livet: Jeg har vært på treningsstudioet, jeg har spilt rugby på skolen, jeg har kjørt mye av, men jeg har aldri hatt masse intensitet som James på trening. Her måtte vi hele tiden bringe oss ut av den vanlige komfortsonen, som på slutten av klassen ga en ekte eufori og en søt følelse av en annen erobret topp.»

Stevens, som spilte rollen som Flint, er den eldste av trioen. «Kroppen min reagerte ikke på belastningene som hadde falt så takknemlig som for ti år siden, jeg hadde problemer med utvinning. Og det var flott at disse unge gutta trente side om side med meg. Takket være dem ga jeg mitt beste!»

Arnold, som vant rollen som John Silver, hadde aldri trent før. Han røykte, tillot seg å drikke hardt og øvde om natten i tette studioer. «Hele livet mitt har blitt delt inn i to deler,» smiler Arnold, «livet før white og livet etter våre klasser. Det var så vanskelig for meg at jeg skulle slutte i yrket mitt og gi opp rollen, selv om det var det beste tilbudet i skuespillerkarrieren min. Etter å ha fullført treningen for den første sesongen av «Black Sails» var jeg i stand til å finne en viss balanse. Trening på Roark har hjulpet meg med å holde formen min gående, men for å være ærlig, tillater jeg meg fortsatt å bryte regimet fra tid til annen. Tross alt er vi pirater, ikke supermodeller! Jeg er veldig takknemlig til de åtte ukene, uten denne erfaringen ville jeg definitivt ikke ha mestret en slik rolle.»

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *