Livet

Fortsett å rykke opp: hvordan du står opp om morgenen og hold deg oppe på farten

Gjør deg klar på forhånd

På lørdag, så vær det, kan du sove – men på søndag stå opp som en jobb. «Hvis du ikke får en god natts søvn, kan du ta en lur i løpet av dagen,» råder Shelby Friedman Harris, Ph.D., direktør for atferdssøvnmedisinprogrammet ved Montefiore Medical Center i New York City. «Ikke gjør opp for mangelen på nattesøvn, men det vil hjelpe deg å muntre opp og viktigst, det vil ikke hindre deg fra å ligge ned om kvelden.»

Åpne lyset

Våkn opp – åpne gardinene umiddelbart. Ifølge en studie fra Feinberg School of Medicine ved Northwestern University i Chicago, forbedrer sollys døgnrytmer som regulerer metabolisme, sult og energinivå. «Jo lenger du holder deg i solen, og jo lysere lyset, jo bedre helse,» kommenterte studien medforfatter Giovanni Santostasi. Han anbefaler å være i solen i minst 20 til 30 minutter om dagen. Drikk morgenkaffen din på gaten eller les avisen ved det store vinduet.

Flytte!

Ifølge ungarske forskere gir lyslading livskraft og forbedrer trivsel. Deres studie viste at det ikke er nødvendig å spenne – det vil være nok til å strekke hodet, skuldrene og hendene i sirkulære bevegelser innen tre minutter. Vi foreslår å begynne med dette i morgen.

Hold deg positiv

Ikke glem fordelene med positive følelser. Ikke, sovne, tenk på den brennende fristen, et viktig møte med sjefen eller den kommende parken på jobb. Britiske forskere har funnet ut at negative tanker før sengetid kan øke nivåene av kortisol, et stresshormon som bidrar til energitap, dårlig helse og betennelse.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *