Livet

De vil bite deg: nesten alle slags farlige ekle ting venter på deg i tropene

1. Tentakler
Maneter er skapninger uten skjelett og hjerne, men skynder seg ikke for å undervurdere dem. De har fortsatt ikke noe hjerte, så de er hensynsløse og hensynsløse hvis du invaderer deres eiendeler. Det er selvfølgelig og ufarlige alternativer, men det er usannsynlig at du vil være i stand til å skille en farlig motstander i noen få sekunder fra en søt haug med protoplasma. Mange arter utgjør en dødelig trussel mot mennesker: for eksempel giften av den såkalte sjøvepsen (chironex fleckeri) trenger umiddelbart inn i det menneskelige nervesystemet og påvirker det, forårsaker alvorlig smerte i hele kroppen. Havveps finnes hovedsakelig utenfor kysten av Australia, New york, Filippinene, Indonesia, Malaysia, Thailand og Vietnam.

En slik manet er anslått å drepe opptil 60 personer (i praksis har ingen testet). Det er et sår på størrelse med en mynt på biteområdet. I de fleste tilfeller oppstår døden innen 4-5 minutter – selv en ambulansesamtale vil ikke fungere, som skjedde med en russisk turist i Goa i 2005. På Cuba, Hawaii og Thailand er portugisiske båter også skeptiske – nei, det er ikke en leketøyflåte, men skapninger som ser ut som en lilla boble. Dødelig utfall oppstår mye sjeldnere enn etter kontakt med maneter, men hyggelig i det er fortsatt ikke nok.

Hvis et rødt flagg er installert på stranden, betyr det ikke at det er fanget av kommunisten: Det er et signal til at å gå i dag i verden

Frelse en: sikkerhetstiltak. Ikke rør noen maneter med hendene, ikke svøm om natten og i regnet, når sikten er null, unngå kommunale strender, som ikke har badevakter, overvåke perioder med aktivitet, og dykke for å engasjere seg i full uniform, inkludert hansker. Fra bitt av maneter hjelper godt løsningen av eddik og vasking med sjøvann (friskt, tvert imot, det kan ikke gjøres, for ikke å provosere spredning av gift), og i noen tilfeller vil trenge en motgift, som – igjen – vanligvis bare hos redningsmenn eller medics av et anstendig hotell, slik at boliger er bedre å ikke spare. Ikke glem solkrem: i dag begynte noen merker å produsere spesielle produkter som sparer ikke bare fra solens stråler, men også fra giften av maneter – det er en brenning. Og hvis et rødt flagg er installert på stranden, betyr det ikke at det ble fanget av kommunistene: det er et signal om at det er farlig å gå inn i vannet i dag av en eller annen grunn, ikke ignorere det.

2. Skat angrep
Farlig kan ikke bare maneter, men også vakker og ufarlig utseende fisk, og andre innbyggere i undervannsverdenen, og til og med koraller. Naturligvis vil en dykkerinstruktør fortelle deg hva som er farlig og hva som ikke er, men noen ganger er det ikke nødvendig å dykke for å risikere helsen din. Stingrays kan lett drepe en mann på kysten, og hoppet inn i båten, som skjedde med en 57-åring bosatt i Florida: hun hoppet ut av vannet en 34 kilo stingray, forårsaker kvinnen til å treffe hodet på siden av båten og døde. Noen år senere skjedde en lignende hendelse med en 40 år gammel turist som også dro på et cruise utenfor kysten av Florida. Men hun klarte å rømme: en 130 kilo skrotter av en rokk slo henne ned og immobiliserte i tre minutter, men kvinnen ble reddet av mannskapet på cruisebåten.

Rokker bruker en annen teknikk for angrep: de treffer motstanderen (inkludert en mann) med en torn, og når en lengde på opptil 30 centimeter, på slutten av som for fullstendigheten av bildet er også gift. Så døde en profesjonell dykker som jobbet i Aquarium of Singapore – leger kunne ikke hjelpe ham – og en berømt TV-programleder, australsk naturalist Steve Irwin – en rokk slo ham rett i hjertet. Men ikke alltid disse fiskene søker å drepe en person, men selv om de bare stukket, vil være, for å si det mildt, ikke hyggelig: smerte, brenning, temperatur under 40, og bitestedet vil endre fargen til en intrikat mauve, så det er bedre å ikke gå barbeint på kysten – rokk, gravd i sanden, er det svært vanskelig å legge merke til.

3. Mat uten skade
Selvfølgelig, i et ukjent land vil du prøve noe tradisjonelt og nasjonalt, men det er bedre å gjøre uten fanatisme. I tillegg til den alvorlige allergiske reaksjonen, forgiftning, fordøyelsesbesvær, salmonella, svinekjøttkjede og mange andre sykdommer, kan noen retter gi og dødelige. Og det handler ikke bare om den berømte fiskepufferen, som forresten ikke er så farlig, hvis det er det i gode restauranter (du kan bare tjene et hjerteinfarkt fra prisen for denne middagen). For eksempel, en av de mest uvanlige retter i Korea – san nak ji, en liten levende blekksprut eller nykuttede tentakler av en blekksprut, som serveres frisk med forskjellige sauser.

Fortsetter å bevege seg, disse tentakler blokkere luftveiene, og suckers kan holde seg til strupehodet. Om ti slike foodies-rå foodies dør i Sør-Korea hvert år. I Kambodsja, vær forsiktig med a-ping – tarantula, som regnes som en delikatesse: disse edderkoppene er veldig giftige, så hvis de ikke er riktig tilberedt, er det stor risiko for død. I Namibia kan du prøve en oksefrosk, men bare på bestemte tider av året (i regntiden, når dusjer vasker av huden en betydelig del av giften), selv om det er tryggest å ta eksempelet på franskmennene, som risikerer å spise bare froskben – de har ikke gift.

4. Her er parasitten
Fra land med tropisk og subtropisk klima (For eksempel Thailand og Vietnam) er det stor risiko for å bringe og parasitter. Russiske turister (så vel som leger) er oftest redd for larve migrans – helminter, forårsaket av trekkii huden og indre organer av mennesker ved helminth larver larver. Eggene deres, modnes i vann, i sand og jord, kommer lett inn i kroppen gjennom huden og allerede begynner det å vokse aktivt. Først kan du ta deres inntrenging for biter av maur, men da, når huden viser røde merker, lik elveblest og konvekse svingete linjer, er det ingen tvil: du er ikke lenger alene i kroppen din. Behandling er enkel – kortikosteroid salve, antihelminthic legemidler på resept av en lege. For å redusere risikoen for infeksjon vil tillate streng sanitær modus: ikke gå barbeint på stranden og ikke sitte i skyggen av trær.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *