Fitness

Basejumper Valery Rozov dør: om vingene til en fugl mann

Valery Rozov
To ganger verdensmester og flere russiske mestere i fallskjermhopping, X-Games skysurfing mester (1998). I vingedrakten var han den første til å hoppe inn i krateret til den aktive vulkanen Mutnovsky (Kamchatka); den første til å fly i en vingedrakt over Tatarstredet (skiller Sakhalin fra fastlandet); gjorde hoppe fra den nordlige veggen av Everest. Et helt minutt fløy i en hastighet på 200 km/t i en vingedrakt, og åpnet deretter fallskjermen og landet trygt på Rongbukbreen, i en høyde på 5950 meter. November 12, 2017, krasjet han i Nepal mens han utførte et hopp i en spesiell vingedrakt i Himalaya.

1. Hvor vingene vokser
Prinsippet om vingedraktarbeid «dress-wing» – MH) mannen ble spionert på av en flygende ekorn. Gnagere planlegger fra tre til tre ved hjelp av en trommehinnen, som strekkes langs kroppen når de sprer potene sine. Den første vingedrakten ble oppfunnet på 1930-tallet. Det tok imidlertid 60 år til å få designen til å tenke på. Først måtte drakten integrere fallskjermen (nødvendig for landing) slik at den ikke forstyrret planleggingen. For det andre, i lang tid var det ikke mulig å lage trommehinner-vinger, noe som ville tillate forutsigbart å administrere vingedrakten.

2. Franske ribber
Den moderne vingedrakten dukket opp bare på slutten av 90-tallet. Alle tre vingene besto av to lag med materie, topp og bunn, og oppblåst da de ble truffet av luft som løp gjennom luftinntakene som ligger foran drakten. I tillegg ble trommehinnene sydd inn i ribbeina av stivhet, noe som hjalp vingene til å opprettholde form og endre aerodynamiske egenskaper når personen begynte å bevege lemmer. Denne drakten ble oppfunnet av en franskmann, en ivrig fallskjermhopper og oppfinner Patrick de Gillardon. Siden da syr alle vingedrakter på disse prinsippene, selv om designet stadig blir raffinert.

3. Under vingen av flyet
Trommehinnene gjør faktisk hele drakten til en vinge. For at den skal begynne å fungere, trenger du en løpende strøm av luft. I fly skaper en slik strøm en motor, og skyver skroget fremover. Når en fallskjermhopper i en vingedrakt hopper ut av et fly, begynner han umiddelbart å planlegge i et horisontalt fly, da han allerede har høy starthastighet. Dette er den enkleste typen fly i «vingedress» og det begynner vanligvis å trene. Men i en vanlig fallskjermskole først må du bevise at du har gjort minst 200 hopp med en konvensjonell fallskjermvinge. Denne erfaringen er nødvendig for å enkelt hoppe ut av flyet og å ta den eneste riktige posisjonen for den vanlige åpningen av kuppelen ved landing.

4. Utenfor klippen
Hastigheten som er nødvendig for horisontal flyging (60-90 km / t) kan ringes i løpet av få sekunder med vertikalt fall, under påvirkning av tyngdekraften. For å gjøre dette må du klatre et høyt fjell eller for eksempel en bygning og hoppe ned. Jo høyere utgangspunkt, jo lenger akselerasjonsdelen av høsten, jo raskere og videre vil du fly langs horisonten. Og du kan planlegge, kose opp til fjellsiden – det kalles «nærhet» og du trenger en slipt wingsuit management teknikk. Dette er de mest risikable hoppene, men også de mest interessante, spektakulære. I det store og hele ønsker alle å hoppe bare i fjellet.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *